HR Akademija - Upis u toku!
O programu

Posmatrajući tržište i analizirajući iskustva brojnih preduzeća, došli smo do zaključka da u praksi često dominiraju subjektivni kriterijumi prilikom promocije novog HR menadžera, te da oni često nemaju potrebna znanja i iskustva za obavljanje ove pozicije. Jedan od ključnih razloga za to je što oni ne prolaze adekvatnu obuku. Takođe, došli smo do zaključka da nam formalno obrazovanje nudi nedovoljno informacija iz ove oblasti, pa smo nakon 8 godina postojanja i 4 studijska programa Akademije poslovnih znanja i veština, uz pomoć najvećih stručnjaka u zemlji iz ove oblasti, napravili program HR Akademije.

Uvažavajući sve ove činjenice, a na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu sa regionalnim preduzećima, na polju edukacije i razvoja zaposlenih, gde smo imali zadovoljstvo da održimo različiti vid poslovnih obuka, došli smo na ideju da osnujemo HR Akademiju koja će na jednom mestu objediniti ključna praktična i teorijska znanja koja su potrebna za obavljanje menadžerske pozicije. HR Akademija se sastoji iz dva studijska programa:

*Akademija za razvoj HR Profesionalaca

*Akademija za razvoj HR Eksperta

Osnovni cilj programa jeste da se na jednom mestu objedine ključna praktična i teorijska znanja koja su potrebna za obavljanje ove menadžerske pozicije. Takođe, pomoću izbalansiranih informacija, tehnika i alata, učesnici će nakon akademije moći da svoju poziciju HR menadžera obavljaju znatno lakše i efikasnije, sa mnogo boljim rezultatima.

Polaznici HR Akademije dobijaju:

  • Praktična znanja i veštine iz HR-a
  • Radni materijal koji prati kompletan program Akademije u štampanoj i elektronskoj formi
  • Diplomu Akademije poslovnih znanja i veština D.R. Gilbert
  • Mogućnost da postanu licencirani treneri D.R. Gilbert centra  (ova opcija je rezervisana samo za najbolje)

Moduli predstavljaju kombinaciju predavanja, individualnog i grupnog rada, vežbanja, rešavanja zadatih situacija, studija slučaja (case study) itd. Trajanje Akademije je 6 meseci.

Nakon završetka Akademije pismeno i u okviru radnih zadatka će se proveravati stečeno znanje svih polaznika (testiranje nije obavezno). Za svoje stečeno znanje polaznici će dobijati diplome sa zasluženim ocenama A, B, C ili D.

Dugogodišnje iskustvo D.R. Gilbert grupe u selekciji, regrutaciji i motivaciji zaposlenih, kao i pokretanje specijalizovane HR agencije za eksternu HR podršku, HR Professional Solution, su otvorile vrata za kreiranje još jednog studijskog programa: HR Akademija.